Urdabaiko sasoiko produktu eta ekoizleak ezagutzera emateko esperientzien unibertsoa ezagutu.
URRIAK 23 - EKAINAK 24
Ahosabaitik haratago doan eta bertako produktuekin egindako esperientzia kultural eta gastronomiko bat bizi ezazu.
Ekoetxea Urdaibaitik tokiko eta sasoiko produktuaren kontsumoa eta, lurraldean dauden nekazaritzako elikagaien aberastasun, barietate eta kalitate izugarria sustatzeaz eta balioa emateaz gain, ekoizleen eskutik kontsumitzen dugun azken produktua lortzeko prozesua eta praktikak nola gauzatzen diren erakutsi nahi dugu, eta zer bereizgarri ematen diguten. Horrek kalitate handia eta gure osasunerako onurak dakartza, gutxi edo batere prozesatzen ez diren elikagaiak baitira.
Gainera, errezeta, produktu-erakustaldi, dastatze, eta abarren bidez nola erabili eta kontserbatu ditzakezun erakutsiko dizugu.
Tokiko komunitatea sortzen
“Dastatu Urdaibai” Urdaibaiko Biosfera Erreserbaren Patronatuaren Bulego Teknikoak, Urremendi Landa Garapenerako Elkarteak eta Urdaibaiko tokiko ekoizleek urtean zehar antolatuko duten gastronomia eta kultur esperientzien ekimena da.
Helburu nagusiak hauek dira: 1. Sasoiko produktuen eta Urdaibaiko Erreserban bertan ekoitzitakoen berri ematea herritarrei.
2. – Ekoizleeak eta haien produktuak ezagutzera ematea, haien lanari balioa emateko.
3. Herritarrak ekoizleekin konektatzea, produktuak zuzenean eskura ditzaten bitartekaririk gabe.
Tokiko eta sasoiko produktuen kontsumoaren abantailak eta inpaktua ezagutu
Hurbileko produktuak gero eta gehiago eskatzen dira, gizartea kontsumo jasangarriago eta arduratsuago baten aldeko apustua egiten ari delako. Gainera, onurek herritarren osasunean ez ezik, tokiko ekonomian eta ingurumenean ere eragin positiboa dute.
Tokiko ekonomia indartzen du
Ingurumena zaintzea
Produktu freskoak
Merkeagoa da
Osasungarriagoak dira
Tokiko ekoizleei zuzenean erosita, garapen iraunkorra eta tokiko ekonomia sustatzen ari zara, eta familia askori lana ematen.
Tokiko eta sasoiko elikagaiak kontsumitzen dituzunean, karbono-aztarna txikiagoa sortzen ari zara, banaketa- eta garraio-katea nabarmen murrizten baita.
Bertako produktuak freskoagoak dira eta zapore handiagoa dute. Izan ere, une egokian biltzen dira, mantenugai guztiak mantenduz, eta ez dira artifizialki mantentzen hotz-ganberetan.
Sasoiko produktuak kontsumitzean, produktu horien eskuragarritasuna handitu egiten da denda eta supermerkatuetan. Beraz, eskaintza handitzean prezioak jaitsi egiten dira. Horrela, sasoiko produktuak erosi eta kontsumitzen badituzu, zure erosketa-saskian ahalik eta aurrezpen handiena izango duzu.
Zehazki dakizu produktua nondik datorren eta nola egiten den prozesua hasieratik amaierara.
Aukeratu esperientzia bat edo batzuk eta egin bat aldaketarekin.
Gogoratu plazak mugatuak direla!
Kontuan izan denboraldian zehar esperientzia berriak gehitzen joango garela, Urdaibaiko Biosfera Erreserbak modu osasuntsuagoan elikatzeko eskaintzen dizun guztia ezagutu dezazun, ingurune naturala zainduz eta tokiko ekonomia indartuz.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Additional Cookies
This website uses the following additional cookies:
(List the cookies that you are using on the website here.)
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!