Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
Familiak (4 urtetik aurrera)
Gaztelania
2:30
11:00h - 13:30h
14 Irailak, 2025
Artisau-ogiaren prozesu osoa ezagutzeko tailerra: ehotzea, oratzea, laberatzea eta elkarrekin dastatzea familian.
Bizitzako eta familiako tailer honetan ogia eskuz egiteko artea landuko dugu, prozesuaren urrats bakoitzarekin konektatuz: aletatik laberaino.
Hasteko, ogia egiteko zereal egokienak ezagutuko ditugu, eta garia ehotzeko eta irina bahetzeko prozesu tradizionala esperimentatuko dugu. Dagoeneko prestatuta dagoen masa ama ekologiko batetik abiatuta, parte-hartzaile bakoitzak bere ogi indibiduala egingo du, opil ernaldu motakoa, eta eskuekin eta sormenarekin forma eman ahal izango dio.
Erabilitako osagai guztiak ekologikoak dira, eta tailerra familian gozatzeko pentsatuta dago, zentzumenak, jakin-mina eta elikadura natural eta kontzientearekiko gustua piztuz.
Gurekin harremanetan jarri eta gure taldeak ahalik eta lasterren argituko ditu zure zalantzak
Partekatu jarduera hau:
Ekoetxea, Euskadiko Ingurumen Zentroen Sarea, Eusko Jaurlaritzak kudeatzen du, Ihobe sozietate publikoaren bitartez.