Klimaren aldeko ekintza
Familiak (6 urtetik aurrera)
Euskera
1 ordu
Maitatu, Koxinatu, Eraldatu
26 Urriak, 2025
Bizitza modernoak janari azkar eta ultraprozesatuak kontsumitzera garamatza, eta horrek gure osasunari eta ingurumenari kaltea eragiten die. Gero eta pertsona gehiagok bilatzen dute elikagai naturaletara eta sasoikoetara itzultzea, eredu osasungarriagoa eta iraunkorragoa sustatuz. Maitane Cabezas sukaldariak lurra eta ekoizleak zaintzearen eta ekonomia solidarioa sustatzearen garrantzia azpimarratu du, bizitza estilo kontzientea eta planetarekiko errespetuzkoa sustatuz. Gurekin bat egingo duzu sukaldean?
Bizitza modernoak, erritmo bizkorrekin eta etengabeko betebeharrekin, denbora gutxi uzten digu sukaldaritzan aritzeko, eta aukera azkar eta komenigarriak hobesten ditu, osagai naturalak eta sasoikoak dituzten janariak prestatu beharrean. Pertsona gehienek produktu ultraprozesatuak eta gure mahaietara banaketa-kate luzeen bidez iristen diren elikagaiak kontsumitzen dituzte, eta horrek askotan freskotasuna, nutrizio-balioa eta zaporea galtzea dakar.
Elikadura-eredu horrek gure osasunari ez ezik, inguratzen gaituen ingurunearen orekari ere eragiten dio. Elikagai ultraprozesatuen ekoizpen masiboak ingurumen-inpaktu handia sortzen du, baliabideen gehiegizko erabileratik hasi eta hondakinen eta kutsaduraren sorreraraino. Horregatik, gero eta pertsona gehiago hasi dira gure sustraietara itzultzearen garrantzia baloratzen; adibidez, gure chef Maitane Cabezasek elikadura-sistemaren erdigunean jartzen du ama lurraren, ekoizleen eta kontsumitzaileen zaintza, ekonomia solidarioagoa sustatzeaz gain.
Bere irakaspenen bidez, ondo elikatzea gure osasuna zaintzea ez ezik, planetako baliabideak errespetatzea ere badela ulertu ahal izango dugu, bizimodu kontzienteagoa eta iraunkorragoa sustatuz.
Gurekin harremanetan jarri eta gure taldeak ahalik eta lasterren argituko ditu zure zalantzak
Partekatu jarduera hau: